Uncategorized

Volkswagen Ny mellomstor Coupe Idea Exposed

Volkswagen tilbød et av høydepunktene i Beijing Motor Show da det tok innpakningene av det slående nye mellomstore Coupe -konseptet.
Den stilige firedørsen, som sitter på VWs modulære MQB-plattform, forhåndsviser et design som er bestemt til å lage produksjon i Kina.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Men merkets intensjoner for kjøretøyet globalt er mindre tydelige. Selv om VW uttalte at designen viste hva klienter “over hele verden” kan forvente i løpet av de neste årene, så vel som det ser ut som en sannsynlig rival til Mercedes CLA som kan sitte under VWs CC, er sjefer her oppgi at det ikke er noen aktuelle planer for å bringe det til Europa.
Med dimensjoner på 1 422 mm (høyde), 1 838 mm (bredde) så vel som 4597 mm (lengde), er mellomstore coupé -ideen større og kortere enn både en passat og en jetta. Anbefalinger om at det kan vise frem en ny Jetta virker også bredt av merket, da en revidert Jetta ble vist på forrige ukes New York -show.
Ideen oppnår det VW -telefonsamtaler et “lavt visuelt tyngdepunkt” takket være det brede sentrale luftinntaket foran, korte overheng så vel som den lange panseret med en uttalt bue. Nylig utviklede LED -frontlykter på samme måte. På baksiden strømmer C-søylerne inn i en kort oppstartslid, integrert med brede hofter samt biffet opp hjularkene for å understreke den lave profilen. Den avrundede taklinjen så vel som rammeløse dører speiler VW CC. Store 20-tommers legeringer tilfører litt tilstedeværelse, samt sitter på 245/40 dekk.
På innsiden er rattet så vel som infotainment -systemet lånt fra golfen, så vel som hytta blir strippet tilbake, med et uklart utseende. Skinnseter er montert, i tillegg til kontrasterende ‘silke’ så vel som ‘ibenholts svarte’ farger til stor effekt. Alcantara -trim brukes også tungt i taklinjen så vel som taksystempilarer, så vel som drage rød som skisserer gir følelsen av sportslighet. Rattet så vel som infotainmentsystem er lånt fra golfen.
Plassen er sjenerøs, med plass til fem personer i tillegg til en 500-liters bagasjekapasitet også. Kraft for ideen kommer fra en 217bhp firesylindret TSI-motor samt ytelsesløfter å være anstendig, med 0-62 mph på 6,5 sekunder samt en toppfart på 152 mph. Drivstofføkonomisk klima er en erklært 44,1 mpg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *