Uncategorized

World Rallycross 2018 Season Preview

World Rallycross Championship (World RX) sprenger tilbake til aksjon på Circuit de Catalunya i Barcelona i helgen, og i samsvar med en vinter av enorme kunngjøringer når produsenter trapper opp sitt engasjement i den raske tempoet, Mixed-overflate motorsport disiplin.
Svensk Johan Kristoffersen, seriens regjerende mester, utvikler en del av en uendret line-up på Petter Solbergs PSRX Volkswagen Sverige-lag. Den alt-erobrende poloen har i tillegg blitt finjustert for 2018, men Kristoffersen hørtes et notat om forsiktighet ved sesongoppskytningen, og husket nøyaktig hvor nær hans suksessmargin var flere ganger i fjor.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Finest Performance Vehicles 2018
Peugeot har lenge hatt en tilstedeværelse i Rallycross i samarbeid med det familiedrevne svenske antrekkteamet Hansen, men i samsvar med den endelige tanken på Dakar-programmet er den fulle vekten av Peugeot Sport nå bak innsatsen, med Rally-legenden Sebastien Loeb også som den unge laderen Timmy Hansen på kjøreplikt.
Andre steder tok 2016 verdens RX-mester Mattias Ekstrom beslutningen om vinteren om å trekke seg fra DTM turneringsbil-racing, samt fokusere utelukkende på Audi Sports utvidede S1 Rallycross-innsats.
“Å være løper i begge i fjor var skuffende,” sa han. “Jeg trodde aller først at jeg ville fokusere på DTM, men da jeg så det nye kjøretøyet så vel som oppdaget Andreas [Bakkerud] ville være lagkameraten min, visste jeg at hjertet mitt pumper mye mer for Rallycross.”
Privatpersoner
Ford vil også ha en eksistens på World RX -rutenettet i 2018, selv om det ikke er i full produsentkapasitet, med det svenske Olsbergs MSE -teamet som felt et par fiestas for Kevin Eriksson samt Robin Larssen.
5

Også til stede vil være Rally Professional Marcus Gronholms GRX Taneco-team, som har etablert Ex-WRC Hyundai I20-chassis for bruk av Rallycross. Russiske Timur Timerzyanov så vel som Gronholms barn Niclas kjører.
Endelig er det et helt nytt kjøretøy på nettet for 2018 i form av GCK Renault Mégane. Mégane ble bestilt fra det britiske motorsporttekniske firmaet Prodrive av den franske bilisten Guerlain Chicherit, og ble opprettet fra bunnen av til å være den beste rallycross -bilen, i motsetning til produsentens oppføringer, som er tilpasset fra Rally -biler.
5

Den har et ultra-lavt tyngdepunkt, geniale bremser og en skreddersydd motor samt girkasse. Et to-bil-team sammensatt av Chicherit og Countryman Jerome Grosset-Janin vil pilotere den banebrytende bilen.

Etter helgens sesongåpner i Spania besøker World RX Portugal samt Belgia før han berører ned på Silverstone -kretsen i Northants 25. mai som en del av den nye SpeedMachine Celebration -arrangementet.
Påfølgende runder finner sted i Norge, Sverige, Canada, Frankrike, Latvia, USA så vel som Tyskland, og fører frem til en sesongfinale i Sør -Afrika.
Kan du ikke få tilstrekkelig rallyinspirert moro? Ta en titt på evalueringen vår av den siste Subaru WRX STI noensinne.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *