Uncategorized

Wales backs bilrøykingsforbud

Røyking i biler med tilstedeværende barn vil bli utestengt i Wales hvis den får klarsignal, har den første ministeren kunngjort.
Den walisiske regjeringen har startet en konsultasjon om avgjørelsen, sammen med en egen fra Department of Health for England, da de to regjeringene ser etter synspunkter på kjennelsen.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Den walisiske regjeringen sier at den tar sikte på å beskytte ungdommer mot effekten av bruktrøyk i et avgrenset rom.
Det var også det første landet i Storbritannia som vurderte å takle spørsmålet om røyking i biler når barn er til stede. Den sa at de som går mot forbudet kan møte bøter og poeng på lisensene sine.
Eventuelle forskrifter brakt inn av den walisiske regjeringen vil bare gjelde Wales. Regjeringen sier imidlertid det i kontakt med avdelingen for helse i England for å ‘koordinere tilnærminger’ om saken.
• Tyske biler ‘verste for motorfeil’
Den walisiske regjeringen har støttet forskning fra Cardiff University om funnene om at ett av ti barn i Wales fortsetter å bli utsatt for røyk i familiebiler.
Universitetet fant også at ett av fem barn med en forelder som røyker sier at voksne fortsetter å lyse opp i familiekjøretøyet.
Det er fremdeles spørsmålstegn om hvordan enhver lov vil bli håndhevet, lik bekymring for hvordan bilistene er polert for lovbrudd som lane hogging eller ikke klarer å bruke sikkerhetsbelt.
Tall viser at i England er mer enn 430 000 barn i alderen 11 til 15 år utsatt for brukt røyk i biler hver uke, og et lignende forbud eksisterer allerede i noen stater i Amerika, Australia, Canada og noen få europeiske land.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *